Oprijplaat voor een rolstoel of scootmobiel

Met een rolstoel loopt men in het dagelijks leven regelmatig tegen het probleem aan dat er een hindernis moet worden genomen. Dit kan een eenvoudige drempel zijn, maar ook een trap die niet met de rolstoel te nemen is. In zulke gevallen kan een oprijplaat voor een rolstoel hulp bieden.

Met een oprijplaat voor een rolstoel biedt u minder validen toch de mogelijkheid om uw winkel of etablissement te bezoeken. Ook als u een evenement organiseert kunnen er hindernissen voor rolstoelgebruikers zijn die met een oprijplaat voor een rolstoel of een rijbrug eenvoudig kunnen worden overkomen. Hiervoor hebben wij enkele series brede oprijplaten en rijbruggen in ons assortiment die hier uitstekend voor kunnen worden gebruikt.

Een inklapbare oprijplaat maakt mobieler

Een brede oprijplaat of rijbrug is voor bijvoorbeeld een winkeleigenaar wel een goede oplossing. Dit zijn echter dermate grote en zware oprijplaten dat ze niet erg mobiel zijn, en zeker niet even makkelijk mee te nemen zijn. Wat nu als u op zoek bent naar een oprijplaat waarmee u uw rolstoel niet alleen makkelijk in uw auto kunt plaatsen, maar die ook nog eens makkelijk in de auto meegenomen kan worden? Dan is een inklapbare oprijplaat voor een rolstoel een goede optie. Een inklapbare oprijplaat laat zich, zoals de naam al doet vermoeden, tot een kleiner formaat inklappen waardoor hij minder ruimte in neemt. Het eigen gewicht van een inklapbare oprijplaat voor een rolstoel is ook zodanig laag dat deze handelbaar en tilbaar is.

Let bij het gebruik van een oprijplaat voor een rolstoel of scootmobiel wel even op de lengte van de plaat. Als de oprijplaat te kort is kan de hellingshoek zodanig hoog worden dat een rolstoelgebruiker er niet meer tegenop kan komen. Een langere oprijplaat heeft echter wel weer minder draagvermogen dan een korte oprijplaat, zeker als de oprijhoek veel lager is. Dit is zeker belangrijk als u een oprijplaat voor een scootmobiel wilt gebruiken. Een scootmobiel weegt namelijk vaak van zichzelf al behoorlijk zwaar, laat staan als u er op zou zitten tijdens het op- en afrijden. Hebt u vragen? Neem dan gewoon even contact met ons op. Wij adviseren u graag over een oprijplaat voor een rolstoel.

Een oprijplaat voor een rolstoel of scootmobiel kopen?

Als u een oprijplaat voor een scootmobiel wilt kopen kan dat heel eenvoudig via onze website. U kunt een aanvraag doen via de productpagina van de oprijplaat van uw keuze. U krijgt dan per ommegaande de gegevens waarmee u uw bestelling kunt bevestigen en wij deze in behandeling kunnen nemen. Als u de oprijplaat graag wilt laten bezorgen kunt u dat ook vermelden bij uw aanvraag en zullen wij u eerst een offerte toesturen met daarin ook de bezorgkosten verwerkt.

Inklapbare oprijplaten

Oprijplaten M050

Oprijplaten MPC

Loopbruggen

Rijbruggen

Specificaties volgens opgave fabrikant onder voorbehoud van typefouten. Afbeeldingen kunnen afwijken. Prijs- en constructiewijzigingen voorbehouden.